zondag 16 oktober 2022

Met dankbaarheid kijken we terug op het eeuwfeest van het Sint-Jozefkoor

Na twee dagen feest, kijken we met dankbaarheid om.

Donderdag 13 oktober, een eeuw na de eigenlijke oprichtingsdag in 1922, vierden we met de Mis van Sint-Jozef in kleinere kring, en zaterdag 15 oktober de Mis van de zondag met vele andere koren, in een volle kerk, met daarna de receptie en presentatie van het jubileumboek in de Fonkel.

Henk van Dijk maakte voor DitIsHelmond een prachtige fotoreportage en een enthousiast verslag. Klink op het plaatje hieronder voor de link.


Op donderdag 13 oktober werd na de feestelijke Mis met de koorleden en aanhang in de grote zaal feest gevierd. Tijdens die bijeenkomst overhandigde voorzitter Hans van Saaze aan pastoor Seidel een cheque van 1000 euro voor Caritas0492. Het koor wil zo bijdragen aan de materiƫle noden en zorgen van onze mede-Helmonders. Zingen voor de Heer en Hem herkennen in de armen, het hoort bij elkaar. Wij danken het Sint-Jozefkoor, namens de vrienden die wij eten geven, voor deze royale gave!

de overhandiging van de cheque

En ook vandaag (16 oktober) zong het Sint-Jozefkoor gewoon verder. Elke zondag trouw in de liturgie, en samen ervaren dat we door het zingen, steeds een nieuw lied zingen voor Hem. Zo oud en tegelijk zo jong: Cantate Domino Canticum Novum.