dinsdag 11 oktober 2022

Jongeren bijeenkomst op 28 oktober, rond het Kruis van de Wereldjongerendagen

Uitnodiging!

Jongeren bijeenkomst op 28 oktober, rond het Kruis van de Wereldjongerendagen

Wereldjongerendagen (WJD) Kruis Tournee

In de periode van 14 oktober tot 6 november 2022 maakt het Wereldjongerenkruis een tour door Nederland. Dit kruis is verbonden met het WJD kruis wat Paus Johannes Paulus II aan de jongeren van de wereld gaf. 

Het WJD kruis brengt de wereldjongerendagen naar je toe en vormt een uitnodiging om deel te nemen aan de WJD die begin augustus 2023 in Lissabon plaats vinden met honderdduizenden jongeren van over de hele wereld. Het WJD kruis komt nu naar je toe! Met het kruis trekt een (wisselende) groep jongeren mee die de programma’s op de locaties die het WJD kruis aan doet mee vorm geeft.

Het kruis van de Wereldjongerendagen is een eenvoudig, houten kruis. Het is ongeveer vier meter hoog en twee meter breed. Toch is het niet zomaar een kruis. Op speciaal verzoek van paus Johannes Paulus II werd het in 1983 gemaakt voor de viering van het ‘Heilig jaar van de Verlossing’. De paus vertrouwde het kruis daarna toe aan de jongeren van de wereld. Zo begon het aan zijn lange tocht door alle continenten van de wereld. Jaar na jaar gingen jongeren met het kruis op weg en gaven het een centrale plaats tijdens de Wereldjongerendagen, die sinds 1986 worden gehouden. De pelgrimstocht van het kruis nodigt jong en oud uit om de boodschap van vrede, verzoening en verlossing door te geven.

Startend vanuit Rome zal er een Nederlands Wereldjongerendagen Kruis op weg gaan vanuit het originele WJD kruis. Dit Nederlandse WJD kruis zal enkele weken door Nederland trekken tot aan het feest van Willibrord op 7 november. Daarna zal dit kruis ons begeleiden op weg naar de WJD in Lissabon in augustus 2023.

Ook bij ons in Helmond

Op vrijdag 28 oktober komt het Kruis van de Wereldjongerendagen in Helmond. Het is bij ons tijdens de pontificale avondmis met Mgr. Mutsaerts en pastoor Seidel, en daarna is er met de tienergroep, jongeren en KISI een avond van aanbidding, gebed en bezinning.

Het kruis verblijft in de nacht in het KISI-huis (Straakvense Bosdijk) en gaat zaterdagmorgen verder naar een andere parochie.

De leden van de tienergroep krijgen een uitnodiging, maar als jij als jongere dit bericht leest: Je bent van harte welkom, kom gewoon om 19 u naar de Jozefkerk en ervaar een mooie avond bij de Heer!             

Zie ook: https://www.wjd.nl/wereldjongerendagenkruis-tour