vrijdag 22 april 2022

Openluchtmis kapel van Binderen Hemelvaartsdag 26 mei

Op Hemelvaartsdag, 26 mei, zal er om 11:00 bij de kapel van Binderen een OPENLUCHTMIS worden gehouden. De viering wordt gehouden bij het altaar op de processiewei, naast de kapel (zie foto hieronder).

Aan deze viering, voorgegaan door pastoor-deken Seidel, zullen gildes deelnemen, en er wordt gewerkt aan een schitterend muzikaal programma.

Het is een viering van Maria in het teken van de Meimaand, maar we vieren ook Hemelvaartsdag en aansluitend aan de Mis zal er een vendelgroet zijn van het Catharinagilde, wiens nieuwe vaandels zullen worden gezegend.

Burgemeester Blanksma zal de viering met ons meevieren en wij nodigen alle Helmonders uit om naar Binderen te komen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en wij kunnen bij Onze Lieve Vrouw, Lelie onder de doornen, al onze noden neerleggen. En als het weer meezit, ook een heerlijk samenzijn in de rust van de natuur om ons heen.

In de Lambertusparochie is op Hemelvaartsdag alleen de gregoriaanse viering in de Jozefkerk om 9:30. Alle andere zondagsvieringen vervallen,  en ook de vaste bezoekers van de gezinsviering worden uitgenodigd om deze bijzondere openluchtmis op Binderen mee te vieren. Wij willen een wandel- en gebedstocht houden vanaf de Jozefkerk naar Binderen.

Meer over de Meimaand en de kapel in de laatste nieuwsbrief, KLIK HIER

De kapel en het genadebeeld

De processiewei met het altaar 

zij-aanzicht van de kapel

(bericht wordt regelmatig bijgewerkt, update 21 april)