zaterdag 5 december 2020

SchuldHulpMaatje helpt bij financiële problemen

In de bijzondere tijd waarin we nu met Corona leven is het omgaan met armoede en schulden een nog groter en onzichtbaarder probleem. In Helmond willen we mensen aandacht vragen voor signalen over deze verborgen problemen van mensen in hun omgeving. SchuldHulpMaatje Helmond is beschikbaar om een hand te reiken naar mensen die over hun probleem in gesprek willen gaan.

Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft financiële problemen. Dat is veel. Veel mensen schamen zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Helmond op zoek.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat. Samen lukt ‘t.

Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Geldzorgen veroorzaken veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

SchuldHulpMaatje is opgericht door de kerken maar sluit niemand uit van hulp. Elk jaar krijgen veel inwoners van de gemeente Helmond hulp bij hun financiële problemen door 10 gecertificeerde Maatjes. Daarbij maakt het niet uit wat het geloof, de huidskleur, de geaardheid of de afkomst is van de mensen die hulp vragen. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is.

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.schuldhulpmaatje.nl of bel +31 633 857 194. Onze coördinator Wilma of Paul neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Website:

https://schuldhulpmaatje.nl/locatie/helmond/

Je kunt ons ook vinden op Facebook: