zondag 20 december 2020

Kerststal bezoeken dit jaar anders

Het bezoeken van de kerststal is dit jaar anders dan anders, zoals de hele kerst.

Normaal staan de kerststallen in de kerk en zijn die te bezoeken voor en na de vieringen. Maar de vieringen zijn vaak niet openbaar te bezoeken en we moeten ook voorkomen dat er grote groepen mensen tegelijk rond de stal samen bij elkaar staan. Ook de beroemde kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch is om die reden gesloten. Alles vanwege Covid19.

Kerststal vanuit de open lucht te bezoeken 

Daarom hebben we dit jaar de kerststal van de Jozefkerk niet binnen achter gesloten deuren, maar zichtbaar vanaf de Bakelsedijk en op het eigen terrein van dichtbij. Voor een groot raam. Een soort etalage. 

Van ’s morgens tot ’s avonds ca. 20 uur, is de poort bij de Jozefkerk open en kunt u allen de hele dag de stal bezoeken vanuit de open lucht. Als we dat veilig doen, dus met niet te veel mensen tegelijk, heeft iedereen de gelegenheid om het kindje Jezus in de kribbe te zien liggen. Met name als het schemert of nog donker is, is de stal op zijn mooist door de sfeervolle verlichting. Als de poort gesloten is, kunt u het kribje vanaf de straat nog zien!

 


 
Kerststal en boom Edith Stein
Edith Steinkerk

De Edith Steinkerk in de Rijpelberg is vanaf heden elke Zaterdag en Zondag van 11.30 tot 13.30 uur open voor gesprek, het branden van een kaarsje, stilte en gebed en tijdens de kerstperiode voor plaatsen van een wenskaartje in de (wens)kerstboom. Ook daar staat een kerststal opgesteld.

 

Welkom, ook in deze aparte kersttijd, om eventueel ook met kinderen de stal te bezoeken!