maandag 6 april 2020

Voorzichtige herstart Caritas0492


De coronacrisis raakt juist de armen hard. Ook in Helmond. WIj mogen als kerken heel weinig en daarom ligt Caritas0492 ook zo ongeveer stil. Het doet ons pijn, juist als de Paus ons oproept om wél naar de armen om te zien. "De armen hebt ge altijd bij u", zegt Jezus in het evangelie vandaag. Inderdaad...
Daarom willen we a.s. woensdagavond 8 april om 18:00 tóch weer voorzichtig beginnen met voedsel geven aan onze noodlijdende broeders en zusters. We kijken hoe dat gaat. We serveren geen warme maaltijden, dat mag helaas niet. 
Wel zetten we de grote deur onder de toren van de Jozefkerk open en daar zullen onze vrijwilligers verse soep in verpakking, en gesealde verse broodjes uitdelen. We zullen zorg dragen voor uiterste hygiëne, iedereen moet de 1.5 m. afstand bewaren en men mag het voedsel meenemen maar niet ter plaatse nuttigen. We mogen de armen niet vergeten, maar het vraagt wel creativiteit hoe we ze dan kunnen dienen.

Om 19:00 sluiten we dan af met het luiden van de klokken van hoop, dat deze crisis toch snel voorbij is, juist voor degenen die hard worden getroffen.