woensdag 3 februari 2021

Alpha Online van start in Helmond

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. 
Alpha Online is een introductie in het christelijk geloof die nu ook in Helmond wordt aangeboden. Hèt alternatief in coronatijd. 

Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd. In Nederland waren dat er meer dan 300.000.

In Helmond gaat op dinsdag 2 maart een Alpha Online van start. Hoe gaat dat in zijn werk? Tijdens elf interactieve en gezellige bijeenkomsten en een kort weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Eerst luisteren de deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal:  “Is er meer?”, “Wie is Jezus?”, “Wat is bidden en hoe doe je dat?”, “Hoe kun je geloven in deze tijd?” Daarna praten de deelnemers erover door in kleine groepen.

Eén van de dingen die we vaak terughoren van Alpha-deelnemers is hoeveel nieuwe en leuke mensen ze ontmoet hebben. Bij Alpha worden vriendschappen voor het leven gesloten! Wat maakt Alpha zo bijzonder? Willem, een deelnemer, zei: "Ik kan hier gewoon zeggen wat ik vind en er wordt naar mij geluisterd."

De cursus kost niets en is geheel vrijwillig.

  • Waar? Online op dinsdagavond 20.00 tot 21.30 uur.
  • Start? Dinsdag 2 maart

Houdt de komende weken de dinsdagavond vrij!

Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; je bent van harte welkom!


Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. 

Er is ruimte voor al je vragen. 

Meld je aan bij: Maarten Jansen, 

0614112198 of m.jansen.rosmalen@ziggo.nl

-------------------------------------------------------


Deze Alpha Online is een initiatief van onze Lambertusparochie. Maarten Jansen versterkt de komende maanden ons missionair team voor gezins- en familiepastoraat, door deze cursus aan te bieden en ons als parochie te helpen ook in de toekomst Alpha aan te bieden voor alle (jonge) mensen die stappen willen zetten in geloven, het leven als leerling van Jezus en de betrokkenheid bij de Kerk. Alpha is één van de beproefde wegen om als missionaire gemeenschap zoekende mensen uit te nodigen op weg te gaan.

Vanwege corona kunnen we nu weinig bijeenkomsten met elkaar houden, zoals we hadden gehoopt afgelopen zomer. Alpha online is voor ons een prima manier om tóch iets samen te kunnen doen.