vrijdag 26 februari 2021

Alpha Online nu aanmelden!

De afgelopen tijd heb je misschien al wat posts voorbij zien komen over Alpha.

We beginnen aanstaande dinsdagavond 2 maart, en er is nog volop plaats voor je! De eerste avond is altijd een open avond, waarna je nog altijd kunt kiezen of je doorgaat.

Velen van jullie hebben een folder meegenomen of hebben op Facebook gezegd dat ze geïnteresseerd zijn.

Nu is het dan de tijd om je ook echt aan te melden! 

Laat weten aan Maarten dat je ook wilt komen, 0614112198 of m.jansen.rosmalen@ziggo.nl


 

Maar hoe werkt zo’n alpha online avond nou?

Het begint natuurlijk altijd met de binnenkomst van de deelnemers en de deelgroepleiders. Er wordt kort wat gepraat en dan begint de avond daadwerkelijk. Er wordt een video getoond met een kort inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal: “Is er meer?”, “Wie is Jezus?”, “Wat is bidden en hoe doe je dat?”, “Hoe kun je geloven in deze tijd?” Na de film is er een korte pauze. Daarna praten de deelnemers over het onderwerp door in kleine groepen. In de kleine groepen mag alles besproken en gevraagd worden. Houd je dus niet in. We sluiten de avond af in de grote groep.

FAQ Alpha

Wanneer is de cursus precies?

  • We beginnen op dinsdag 2 maart!

Hoe lang duurt een avond:

  • We beginnen om 20:00 en zijn om 21:30 klaar.
Moet ik hiervoor de deur uit?

  • De cursus is online, je kunt hem volgen vanuit je luie stoel.

Ik wil graag deelnemen maar ik kan niet elke avond, kan ik dan toch meedoen?

  • Jazeker kun je dan mee doen. Het is natuurlijk fijner om zoveel mogelijk mee te maken van de cursus. We raden je wel aan om wel het weekend volledig mee te maken.

Wat kost dat?

  • Alpha is helemaal gratis

Wordt Alpha nog een keer gegeven?

  • Dat is wel het plan! Maar wat houdt je tegen om deze keer mee te doen? Kun je nu echt niet meedoen maar zou je dat wel willen? Laat het ons ook weten, dan houden we je op de hoogte van een nieuwe datum.

Ik ben een digibeet. Is Alpha online moeilijk?

  • We gebruiken zoom voor Alpha. Hiervoor hoeft je niets geïnstalleerd te hebben. Je klikt om de link die je via de mail krijgt en volgt de instructies. Aan het begin van de eerste alpha avonden leggen we je de belangrijkste functies van zoom ook nog een keer uit. Dus na deze Alpha, hoef je echt niet meer bang te zijn voor een digitale cursus.

Ik ben niet van online. Komt er ook een Alpha offline?

  • We zijn het met je eens dat digitaal contact minder is dan echt contact, maar voor nu moeten we het er meer doen. We gebruiken zoom, dat betekent dat je de andere deelnemers kunt horen en zien, dus je zit niet naar een zwart scherm te staren.

Het plan is om als het weer mogelijk is, ook een offline variant te gaan organiseren. Wil je daarvan op de hoogte worden gehouden, meld je dan aan bij de parochie.