vrijdag 6 januari 2023

Pater Pio gebedsgroep stopt

Elke eerste vrijdag van de maand kwamen we bij elkaar, ruim twintig jaar lang. Met vaste onderdelen als de aanbidding, de avondmis, en daarna een lezing over leven en betekenis van de H. Pater Pio, en het gebed voor de opgegeven intenties. 

Maar inmiddels zijn de meeste leden zo oud geworden, dat we vaak nog maar met een paar leden aanwezig waren. Pastoor en bestuur hebben daarom besloten om de gebedsgroep op te heffen.

Bisschop de Korte heeft met ingang van 6 januari 2023 aan pastoor Seidel eervol ontslag verleend als leider van de gebedsgroep, zoals de internationale statuten van de gebedsgroepen vereisen, en de gebedsgroep zal worden uitgeschreven in het register van het ziekenhuis in San Giovanni Rotondo, de hoofdzetel van de wereldwijde gebedsgroepen.

De devotie tot de H. Pater Pio blijft, zijn altaar en beeld in de Jozefkerk houden we in ere, en we danken God voor de genade die we met de gebedsgroep hebben mogen ontvangen, waarbij het hoogtepunt zeker is geweest dat we in 2007 samen naar San Giovanni Rotondo op bedevaart gingen.