zaterdag 6 augustus 2022

Pauluskerk in stand houden

Het gras bij de Pauluskerk is weer gemaaid en de tuin ziet er verzorgd uit. Wij danken de firma Noten, die ook het onderhoud op de begraafplaats verzorgt.

De parochie laat heel veel onderhoud doen door professionals. Enerzijds omdat ook de kerken worstelen met 'personeelstekort' (vrijwilligers) maar anderzijds omdat de eisen aan dit soort werk veranderd zijn. Je mag niet zomaar een vrijwillig(st)er met zware apparaten laten werken, en het verwerken van groenafval is niet zomaar een container vullen. Het moet ecologisch verantwoord zijn.





Wij zijn wat betreft onze kerken wel bezorgd.

De sterk vergrijsde groep vrijwilligers is steeds minder in staat om ook alle andere taken dan de tuin te doen. Zeker rond de Pauluskerk draait alles nog maar op enkele mensen. Wie o wie wil meedoen om deze locatie open te houden? We kunnen niet oneindig doorgaan met alles uit te besteden aan betaalde krachten, en de liturgie bijna volledig aan de priesters over te laten. Kerk op locatie zijn we samen en doen we samen. Als gelovigen die hun verantwoordelijkheid nemen. Missionair en niet afwachtend. Actief hun kerk dragend.