vrijdag 24 september 2021

Nieuws over de Edith Steinkerk en de Pauluskerk

Edith Steinkerk gaat weer open voor eucharistievieringen

De Edith Steinkerk kan weer open voor eucharistievieringen nu de 1.5 meter-regel verdwijnt.

  • De zondagse eucharistie is voortaan om 9:30 u.
  • Als startdatum kiezen we: zondag 10 oktober zodat we ook goed met iedereen kunnen communiceren.

De oude aanvangstijd van 11:00 is echter niet beschikbaar; pastoraal team en parochiebestuur willen de centrale missionaire gezinsviering in de Jozefkerk op dat tijdstip handhaven omdat dit speerpunt is binnen diocesaan en parochieel beleid. De gezinsviering is in coronatijd een succes geworden, dat moet voor de toekomst blijven. Ook al beseffen we dat een aantal gezinnen voorheen ook in de Edith Steinkerk kwam, is het ook realistisch dat we vanwege de nodige nevenruimte voor extra activiteiten, de missionaire viering niet in de Edith Stein kunnen houden.

We kiezen er echter uit overtuiging voor om in de Edith Stein op zondag een eucharistieviering te houden! Een wijkkerk voor de Rijpelberg en Brouwhuis. Welkom terug! Wij hopen dat de kerkgangers daar dankbaar voor zijn. En dat ook de Edith-Steingemeenschap in de wijk Rijpelberg missionair kan zijn: niet alleen kijken naar de bestaande groep, maar nieuwe, zoekende mensen betrekken bij kerk en gemeenschap.

--------------------------------------------------- 

Pauluskerk nog niet meteen open voor eucharistievieringen

De Pauluskerk gaat nog niet meteen open. We moeten eerst met de betrokkenen ter plaatse kijken wat de mogelijkheden zijn voor een viering, en op welk tijdstip. Dat uitstel ligt niet aan de anderhalve meter, maar aan de ontwikkelingen tijdens de coronatijd. Wij moeten duidelijk krijgen of er voldoende draagvlak is, en in de komende weken gaan we dat inventariseren.

Wij doen een beroep op parochianen uit de wijk rond de Pauluskerk, om zich aan te bieden met name voor kosterswerk, en het bijhouden van het gebouw en de omliggende tuin.