Vastenactie

Project:  Phiona & Friends of Jesus School, Masaka, Oeganda

Bouw jij mee aan een veilige school voor Oegandese kinderen?

Het begon allemaal met een belofte...


Ontmoet Phiona Nakafeero, een Oegandese vrouw met een krachtig verhaal. Op jonge leeftijd verloor ze haar ouders, had ze geen geld meer voor scholing en was de situatie uitzichtloos, zoals ze ook zag bij veel mensen om haar heen. Op dit moeilijke moment deed ze een belofte: ‘Ik zal er alles aan doen om te voorkomen dat kinderen zo moeten lijden.’

Door veel wondertjes groeide die belofte uit tot iets groots. Als schoonmaakster in het ziekenhuis kreeg ze een opleiding aangeboden en werd verloskundige. In deze positie kwamen veel weeskinderen op haar pad, voor wie ze niet altijd pleegouders kon vinden. Ze nam de kinderen op die werden achtergelaten en geen plek kregen. Gaandeweg werden dit er steeds meer en zo ontstond een kleine gemeenschap waar zij als pleegmoeder voor zorgde. De kinderen groeiden en hadden onderwijs nodig, zo ontkiemde de volgende stap: het bouwen van een Christelijke school, waar kinderen een veilige plek hebben. De afgelopen jaren is deze droom werkelijkheid geworden en inmiddels zitten er 200 kinderen op de Friends of Jesus School en hebben 30 pleegkinderen een veilige community! De eerste groep kinderen moet nu de stap gaan maken naar de middelbare school en die gaat de Friends of Jesus Community nu stap voor stap opbouwen!


Wil jij haar meehelpend deze visie te realiseren?


PROJECT MIDDELBARE SCHOOL

Een houten klaslokaal kost 15.000 euro Geef jij een ...?

  • Zak cement: 9 euro
  • Houten paal: 3 euro
  • Golfplaat: 15 euro
  • Deur: 100 euro

Maak je gift over aan Stichting Willibrordushuis die deze gemeenschap al meer dan 20 jaar vanuit Nederland ondersteunt. Of open uw bank-app en scan de iDEAL QR-code rechtsonder en geef!


Stichting Willibrordushuis IBAN: NL 97 RBRB 0938 9256 95 o.v.v. gift Oeganda

100% van je gift wordt direct gebruikt in Oeganda voor de opbouw van de school. Stichting Willibrordushuis is een ANBI-stichting en daarmee is je gift aftrekbaar voor de belasting.


ACTIEZONDAG

De vierde zondag van de veertigdagentijd is onze actiezondag. Dan wordt er getuigenis gegeven door Helmondse mensen die zelf in Oeganda zijn geweest om in het project mee te doen.