zaterdag 24 oktober 2020

Allerheiligen 1 november en Allerzielen 2 november

Het weekend van 1 november vieren we Allerheiligen. Op maandag 2 november is het Allerzielen. Het zijn twee dagen waarop we onze dierbare overledenen gedenken en de begraafplaatsen bezoeken.

Het weekend rond Allerzielen is het ook een goede gewoonte om voor de overledenen missen te laten lezen en naar de kerk te komen. Normaal zijn we daar zeer blij mee, maar vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar lastig. We mogen ook die dagen slechts 30 mensen toelaten. Dat gaat niet lukken, het aantal aanvragen voor die vieringen is nu al te groot. 

Daarom hebben we moeten besluiten om alle vieringen van 1 november tot BESLOTEN vieringen te maken, waarbij niet kan worden gereserveerd. Een aantal vaste kerkgangers wordt uitgenodigd en verder hebben we helaas geen mogelijkheden. 

Wel willen we speciaal voor die zondag een LIVESTREAM opzetten vanuit de Lambertuskerk om 11:00, en in die viering alle namen van de overledenen van 2019-2020 en alle opgegeven namen van misintenties noemen. Een nog preciezer link naar de streamingpagina geven we u via deze website in de dagen voor 1 november en via de nieuwsbrief. (N.B. op 1 november is er geen Mis om 10:00 in de Lambertuskerk.)

Het spijt ons zeer dat we vanwege de maatregelen ons zo moeten gaan beperken, maar we weten allemaal dat in deze ingewikkelde tijd er geen mogelijkheid is om tóch met meer dan 30 aanwezigen te vieren. Wij rekenen op uw begrip.

--------------------------------------------------


Onze bisschop, mgr. de Korte, schreef ook een bemoedigend woord voor de dagen van Allerheiligen en Allerzielen. U vindt de link HIER.