donderdag 25 april 2024

Nieuwe manier online aanmelding doop en misintenties

Op de pagina 'aanmelden en aanvragen' kon u formulieren downloaden om diverse dingen aan te vragen. Dat waren formulieren die als Word-document waren gemaakt, om te downloaden en in te vullen. Maar de tijden zijn veranderd. Veel mensen gebruiken geen tekstverwerkers meer en hebben geen printers. Alles gaat tegenwoordig ├ęcht online. Wij dus ook. Wij zijn daarom gestopt met printbare formulieren. Ook voor eerste communie en vormsel zal het meer eigentijds gaan verlopen.

Doopsel

Wanneer u een kind wilt laten dopen, kunt u de dopeling vanaf nu op de pagina 'aanmelden en aanvragen' aanmelden voor de doop via onderstaand online formulier: 


De mogelijkheid om het formulier (download/Word) te downloaden bestaat nog even. Ook kunnen mensen die moeite hebben met online werken, op het kantoor een papieren formulier invullen.

Misintenties

Ook voor het opgeven van misintenties was er behoefte aan een goede online aanmeldmogelijkheid. Daarom hebben we ook daarvoor een opgaveformulier wat u online kunt invullen: 


(Uiteraard kunt u misintenties ook nog opgeven door een papieren formulier uit de kerk mee te nemen, of op het parochiekantoor in te vullen.)

Als u de online-formulieren opent, komt u op een website van Jotform, een dienstverlener voor alle mogelijke online formulieren. Uw gegevens worden verwerkt volgens de EU-wetgeving rond gegevensbescherming, zijn dus veilig (worden gecodeerd) en komen uitsluitend bij de parochie terecht. Als u een formulier invult, komen de gegevens per mail bij de parochie binnen.

Wij hopen u op deze manier beter van dienst te zijn.