donderdag 9 mei 2024

Openluchtmis bij de Kapel van Binderen

Op Hemelvaartsdag, 9 mei 2023, was er wederom op de processieweide bij de Kapel van Binderen een openluchtmis. De H. Mis (met gildes) begon om 11.00 u. Het was een groot succes, naar schatting 300 gelovigen, oud en jong, vierden onder een stralende hemel de Hemelvaart van Jezus en Maria, onze lieve Moeder.

‘Binderen’ is onze eigen Maria bedevaartsplaats, officieel: Maria, lelie onder de doornen, in de kapel waar heel Helmond graag naar toe komt. We voelen ons in de Meimaand bijzonder verbonden met Maria. Dat gebeurt door extra gebed en vele kaarsjes, het houden van  Mariaprocessies en bedevaarten.

Na de viering hadden we een picknick op de processieweide. Iedereen nam wat mee, of voor zichzelf of het eigen gezin, of mooier nog: iets om samen met anderen te delen - verschillende aanwezigen gingen rond met vaak zelfgemaakte heerlijkheden. Er was koffie/thee en limonade en vooral ontmoeting met elkaar!

Wij danken het bestuur van de kapel en allen die deze prachtige viering en ontmoeting mogelijk hebben gemaakt. Wordt vervolgd in 2025!


Meer foto's op onze Facebookpagina. Foto's (c) Ingrid van Neer.
De tekst van de preek van pastoor Seidel vindt u HIER (DOWNLOAD)