Missionair Gezinspastoraat

Activiteit Gezinspastoraat 2024: Samen op weg naar Pasen

Het lijkt nog ver weg, maar over iets meer dan 40 dagen is het alweer Pasen: het grootste feest van het kerkelijk jaar! Dit jaar willen we graag “Samen op weg naar Pasen!” Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus kom jij/komen jullie ook?

Wat gaan we doen? 

In de Goede Week organiseren we elke dag een activiteit, ter aanvulling op de liturgische vieringen van het Paastriduüm in de Jozefkerk. Door deze activiteiten willen we meer leren over Jezus en zijn lijdensverhaal, en dit vooral ook samen met andere gelovigen beleven. Het programma staat open voor iedereen die samen met anderen de Goede Week meer invulling wil geven, en is in het bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen.

Programma

  •     Palmzondag 24 maart 12:15 : Kennismaking & informatie
  •     Witte Donderdag 28 maart 17:00 : Avondmaaltijd
  •     Goede Vrijdag 29 maart 15:30: Kruisweg voor en door kinderen
  •     Stille Zaterdag 30 maart 15:30: Film en overweging
  •     Paaszondag 31 maart 09:00: Paasontbijt (iedereen brengt iets mee)


De activiteiten vinden plaats in de parochiezaal van de St. Jozefkerk. Iedereen wordt van harte aangemoedigd om, zo mogelijk, aan te sluiten bij de vieren van het Paastriduüm en de zondagsmis.

Je kunt je aanmelden voor het gehele programma via samen.lambertus.helmond@gmail.com. Voor meer informatie kun je ook mailen, of appen/bellen naar 06-51519498. 

We hopen op je aanmelding!

Martijn, Annemarie, Michaël, Rebekka, Matthias, Jonathan Wijns & Niels, Suzanne, Mart, Thijmen de Grooth
Waarom Missionair Gezinspastoraat?

Onze bisschop legt sterk de nadruk op het belang van een missionaire parochie, maar ook op extra zorg voor gezinnen. Wij gaan daar als Lambertusparochie actief mee aan de slag.

Coördinator

Ons pastoraal team is uitgebreid met een coördinator voor Missionair Familie- en Gezinspastoraat: Ingrid van Neer-Bruggink.

Wat gaan we doen?

Wij hebben in onze parochie gekozen om aan te sluiten bij de wens van onze bisschop om het missionair pastoraat vooral op gezinnen te richten. Dat wil zeggen: van huwelijksvoorbereiding tot en met de vorming van opgroeiende kinderen in de gezinnen. Wij geloven als parochie dat wij nu moeten durven investeren in de groei bij jongere generaties! 

Wij hebben dan ook niet alleen een bijzondere viering voor gezinnen op zondag om 11:00 maar daaromheen van alles voor mensen die willen trouwen, hun kinderen laten dopen, communie en vormsel, maar ook activiteiten voor geloofsvorming, werken met kinderen en tieners. Net wat de behoefte is, wat mogelijk is, en wat we samen met elkaar kunnen doen. 

Missionaire Kerk = taak van alle gedoopten

De coördinator maakt deel uit van het pastoraal team, maar het werk voor deze doelgroep is iets wat breed gedragen moet worden. Missionair pastoraat = altijd een taak van alle gedoopten! Wij hopen dan ook, samen met u allen, het school- en werkjaar 2023-2024 te kunnen leven in een positieve en missionaire geest, om te groeien in geloof en gemeenschap. 

De toekomst van onze Kerk is niet somber. De Kerk sterft niet uit. De oudere generaties geven de fakkel door. En waar we dachten dat dit maar een zwak vlammetje was, zal de Geest Gods ons laten zien dat een klein vlammetje in staat is, een nieuw, groot Pinkstervuur te worden. Bij jonge mensen, die geraakt worden door Jezus Christus. 

Doe ook mee met Sycamore! Zie de aparte pagina in het menu bovenaan, of de button 'sycamore' in de rechterkolom.