Genesis tot Jezus

 


"EEN KATHOLIEKE REIS DOOR DE BIJBEL"

In zeven lessen de Bijbel compleet opnieuw ontdekken. Gods grote en vaderlijke plan, de rode draad leren zien door de hele Bijbel heen...


De Bijbel komt tot leven als je ontdekt hoe God de komst van Jezus op zoveel manieren heeft voorbereid. Je leert de Bijbel opnieuw lezen vanuit het hart van de Katholieke Kerk. Deze cursus geeft een verdiepende inleiding die de verhalen tot leven brengt en het eigen geloof verdiept.

De cursus wordt gegeven op zeven avonden (19:30) en in principe is het niet de bedoeling om bijeenkomsten te missen, omdat dan de rode draad verloren kan gaan. Aanmelding is daarom gesloten.

1) De Bijbel bestuderen vanuit het hart van de Kerk. Dinsdag 11 oktober

2) Het Scheppingsverhaal. Dinsdag 8 november

3) Noach en een vernieuwde Schepping. Dinsdag 13 december

4) Abraham: onze vader in het geloof. Dinsdag 10 januari

5) Mozes en de Israelieten. Dinsdag 14 februari

6) Het Verbond met David. Dinsdag 14 maart

7) Jezus: vervulling van de beloften. Dinsdag 11 april

U krijgt bij de lessen werkpapieren. Daarom is het van belang dat u zich opgeeft, dan hebben we het juiste aantal papieren voor iedereen.

Maar ook is het noodzakelijk dat u een eigen Bijbel meeneemt (Willibrordvertaling)


Een aanbeveling en beschrijving van de cursus door Mgr. Ron van den Hout, vindt u HIER ONDER DEZE LINK.Genesis tot Jezus is een Bijbel cursus van Dr. Scott Hahn en zijn vrouw Kimberley Hahn, in samenwerking met het St. Paul Center for Biblical Theology. Vertaald door het Paulusinstituut en J. van Voorst tot Voorst pr.