Geachte medeparochianen,

In een moeilijke tijd als deze, waarin de sluiting van de parochiekerk van Brouwhuis snel nadert, willen wij, als kerkwerkgroep van de parochie Rijpelberg u graag het volgende laten weten:

Zowel de kerkwerkgroep als de medeparochianen in Rijpelberg zijn, net als u, geschrokken van de beslissing van het Bisdom, om de kerk van O.L.V. Middelares in Brouwhuis te sluiten. Wij leven zeer met u mee en begrijpen uw verdriet, machteloosheid en ja, zelfs uw eventuele boosheid. Een kerk waar velen van u de doop, eerste communie, vormsel en huwelijk hebben gevierd en mogelijk de uitvaart van uw dierbaren, gaat sluiten, dat doet pijn, dat kunnen wij ons indenken!

Toch willen wij het volgende onder uw aandacht brengen.

Wij, de kerkwerkgroep, willen u, parochianen van Brouwhuis, hartelijk uitnodigen de zondagse eucharistievieringen met ons mee te vieren in de H. Edith Steinkerk in Rijpelberg. Natuurlijk bent u iedere zondag van harte welkom, maar wij begrijpen dat u de komende zondagen nog graag in de O.L.V. Middelares de eucharistie wilt vieren. Het afscheid nemen van uw parochiekerk zal een moeilijk afscheid worden. Wij hopen u nu of na de sluiting van uw kerk, in de H. Edith Steinkerk te mogen begroeten. U bent van harte welkom! Hopelijk ervaart u hetzelfde gevoel als onze kerkgangers en zult u zich er thuis voelen.
Om u daartoe ook concreet in de gelegenheid te stellen, bieden wij u aan, om gehaald en gebracht te worden, via onze ‘kerktaxi’. Belt u met 512589 en wij kunnen zorgen dat u naar de kerk kunt, ook als u slecht ter been bent of op een andere manier moeilijk zoudt kunnen komen. Voelt u zich vrij om contact op te nemen!
Met vriendelijke groeten,

de kerkwerkgroep van de H. Edith Stein