Op zaterdag 29 september 2012 is er van 11.00 – 16.00 uur in het Theo Driessen Instituut, Willem Prinzenstraat in Helmond en naar
keuze zondag 30 september van 9.00 – 11.00 uur in de St. Jozefkerk te Helmond, een‘gregoriaanse dag’.

Wat is dat?
Zoveel mogelijk zangers samenbrengen rondom gregoriaans. Op zaterdag een programma waarbij de gezangen van de zondag centraal staan, met als mogelijke afsluiting een opname voor eigen gebruik. Op zondag 30 september wordt iedereen van harte uitgenodigd om mee te zingen in het koor tijdens de H. Mis in de Helmondse St. Jozefkerk. We zien het niet als een uitvoering, maar we verzorgen mede de H. Mis en deze keer met zoveel mogelijk mannen en vrouwen die gregoriaans zingen omdat ze het niet laten kunnen.

Voor wie is het bedoeld?
Voor koren, individuele koorzangers, oud‐koorzangers, belangstellenden, mannen en vrouwen, geschoold of niet geschoold. Kortom, voor iedereen die nieuwsgierig is naar het gregoriaans, die open staat voor hoe ze dat daar in de St. Jozefkerk elke zondag al jaren doen, blijkbaar met overgave en veel plezier.

Waarom?
Het is goed om te voelen dat het leeft. Misschien heb je gregoriaans gezongen of zing je het nog regelmatig. Elkaar bemoedigen, maar vooral inspireren, elkaar ontmoeten, ervaren dat gregoriaans zingen nog steeds het einde is, als je het net even anders zingt.

Motto
‘’Cantate Domino, canticum novum’’ is ons motto. Letterlijk vertaald betekent het: Zingt voor de Heer een nieuw lied! Gezangen die we al kennen willen we nieuw leven inblazen, als nieuw laten klinken. We komen niet bij elkaar vanwege dat aloude gregoriaans. We willen niet in een museum. Volgende week zingen we weer en daarna en daarna. Het is springlevend. Nu.