• Nieuws uit de Parochie

  • (0)

   Komende zondag, 17 maart, zal de KRO wederom op NPO2 de Eucharistieviering uitzenden vanuit de Jozefkerk aan de Bakelsedijk/Tolpost. De viering begint om 10:30 u en iedereen is van harte welkom. Het St. Jozefkoor o.l.v. Jos Leenen zal de Gregoriaanse gezangen van de 2e zondag van de veertigdagentijd verzorgen. Voorafgaand aan de uitzending is er om 10:15 u een Geloofsgesprek op dezelfde zender, waarin Leo Fijen met Helmonder Peter van Hoof spreekt over de vastenactie,  en de noodzaak om vers drinkwater te verzorgen in verschillende landen in onze wereld. (vastenactie.nl) De Helmondse parochies voeren in deze weken actie voor de Vastenactie.

  • (0)

   Aswoensdag 6 maart. Wie wil weten wanneer er op aswoensdag askruisjes worden uitgedeeld, dit zijn de vieringen: • Jozefkerk: Eucharistie 9:00 én 19:00. • Pauluskerk: Eucharistie 9:00. • Edith Steinkerk: Eucharistie 19:00.

  • (0)

   Voor iedereen betekent de kerk iets anders. Voor de lezers van deze Nieuwsbrief is de Kerk zeker van betekenis. Voor sommigen is geloven in God misschien helemaal niet hun ding, maar is er wel zoiets als een christelijke cultuur, met normen en waarden. Er zijn ook mensen die niets met een kerk hebben, maar wel vinden dat de monumentale gebouwen bewaard moeten blijven. Voor anderen is geloven belangrijk omdat God en het gebed ons leven draagt in onzekere tijden. Weer anderen willen wel gebruik kunnen blijven maken van kerken voor bepaalde gelegenheden, belangrijke levensmomenten en dergelijke. Anderen waarderen de inzet van gelovige mensen en kerken voor de samenleving en de armoedebestrijding. Wie waarde hecht aan God, geloven en de Kerk, mag er eens bij nadenken voor wie en door wie kerken en geloofsgemeenschappen dan blijven bestaan. Wie houdt dat allemaal in stand in een tijd waarin Nederlands steeds onkerkelijker wordt? Kerken kosten knopen. Het is altijd vervelend om over geld te moeten zeuren als het over geloven gaat, maar hoewel God van ons houdt, regent het geen euro’s uit de hemel. Anders dan veel mensen denken, zijn parochies helemaal niet rijk. O ja, de kerken in Helmond staan met fraaie Lees verder

  • (0)

   Op zondag 6 januari willen we als grote Lambertusparochie samen het nieuwe Missionair jaar 2019 starten met een gezamenlijke plechtige viering om 10:30 in de Jozefkerk (die op TV wordt uitgezonden) en daarna elkaar nieuwjaar wensen met voor het eerst een NIEUWJAARSRECEPTIE.  

  • (0)

   Caritas0492 bereidt voedsel voor de mensen die het hard nodig hebben. De collectes met kerstmis hebben het bedrag van ca 1.800 euro opgebracht. Namens de armen, nu alvast hartelijk dank! Meer info op internet: Caritas0492.blogspot.nl