• Nieuws uit de Parochie

  • (0)

   We bereiden ons voor op komende zondag , als de KRO al weer voor de tiende keer de Eucharistieviering uitzendt vanuit de Sint-Jozefkerk. De live-viering begint om 10:30, het Sint-Jozefkoor zal zingen. U bent allen van harte welkom en ook alle eerste-communicanten van 2019 zijn uitgenodigd.     Thema aanduiding op de KRO-website:   “Alles is liefde voor wie dat wil,” zingt de band BLØF. Dat geldt ook voor de leerlingen van Jezus. Het is het grote gebod dat Jezus geeft is liefde. Liefde krijgen we tijdens de Eucharistie, liefde geven we aan onze medemens. We kunnen niet anders als christenen. Zoals Hij ons heeft liefgehad, zo willen ook wij elkaar liefhebben.

  • (0)

   goedeweek FB   PALMZONDAG 12 en 13 april Eucharistievieringen als in elk weekend (zegening van palmtakken in elke viering) ;       WITTE DONDERDAG 18 april Geen ochtendmis! Alleen AVONDMIS 19:00 Jozefkerk Daarna wake bij het rustaltaar tot 24:00 ;       GOEDE VRIJDAG 19 april Kruisweg voor kinderen Jozefkerk 16:00 ; Kruisweg voor volwassenen andere kerken 15:00 ; Herdenking Lijden en Sterven / Kruisverering 19:00 ;       PAASZATERDAG 20 april Paaswake 21:30 Jozefkerk ;       PAASZONDAG 21 april Eucharistievieringen als in elk weekend ;       TWEEDE PAASDAG 22 april Eucharistie 9:30 alleen in de Jozefkerk

  • (0)

   Komende zondag, 17 maart, zal de KRO wederom op NPO2 de Eucharistieviering uitzenden vanuit de Jozefkerk aan de Bakelsedijk/Tolpost. De viering begint om 10:30 u en iedereen is van harte welkom. Het St. Jozefkoor o.l.v. Jos Leenen zal de Gregoriaanse gezangen van de 2e zondag van de veertigdagentijd verzorgen. Voorafgaand aan de uitzending is er om 10:15 u een Geloofsgesprek op dezelfde zender, waarin Leo Fijen met Helmonder Peter van Hoof spreekt over de vastenactie,  en de noodzaak om vers drinkwater te verzorgen in verschillende landen in onze wereld. (vastenactie.nl) De Helmondse parochies voeren in deze weken actie voor de Vastenactie.

  • (0)

   Aswoensdag 6 maart. Wie wil weten wanneer er op aswoensdag askruisjes worden uitgedeeld, dit zijn de vieringen: • Jozefkerk: Eucharistie 9:00 én 19:00. • Pauluskerk: Eucharistie 9:00. • Edith Steinkerk: Eucharistie 19:00.

  • (0)

   Voor iedereen betekent de kerk iets anders. Voor de lezers van deze Nieuwsbrief is de Kerk zeker van betekenis. Voor sommigen is geloven in God misschien helemaal niet hun ding, maar is er wel zoiets als een christelijke cultuur, met normen en waarden. Er zijn ook mensen die niets met een kerk hebben, maar wel vinden dat de monumentale gebouwen bewaard moeten blijven. Voor anderen is geloven belangrijk omdat God en het gebed ons leven draagt in onzekere tijden. Weer anderen willen wel gebruik kunnen blijven maken van kerken voor bepaalde gelegenheden, belangrijke levensmomenten en dergelijke. Anderen waarderen de inzet van gelovige mensen en kerken voor de samenleving en de armoedebestrijding. Wie waarde hecht aan God, geloven en de Kerk, mag er eens bij nadenken voor wie en door wie kerken en geloofsgemeenschappen dan blijven bestaan. Wie houdt dat allemaal in stand in een tijd waarin Nederlands steeds onkerkelijker wordt? Kerken kosten knopen. Het is altijd vervelend om over geld te moeten zeuren als het over geloven gaat, maar hoewel God van ons houdt, regent het geen euro’s uit de hemel. Anders dan veel mensen denken, zijn parochies helemaal niet rijk. O ja, de kerken in Helmond staan met fraaie Lees verder